Recept: paksoi salade voor de lunch

15 minuten kooktijd, bereiding voor 1 persoon

INGREDIENTEN

1 Doosje tomaatjes 

1/2 rode paprika 

1/2 gele paprika 

1 Doosje champignons 

feta blokjes naar smaak 

300 gram kip 

Ieniemienie beetje zout 

Peper naar smaak





INSTRUCTIES

  1. Bak kipblokjes goudbruin in roomboter. 
  2. Zet je warmtebron op middel/laag en check na 5 minuten of de blokjes helemaal wit zijn van binnen. 
  3. Laat ze dan afkoelen. 
  4. Snij de groenten in stukken die ongeveer even groot zijn. 
  5. Doe de champignons in een steelpannetje met roomboter, zout en peper. Doe er een deksel op die goed afsluit. Zet hem op de midden/lage warmtebron (elektrisch 5). Roer na een paar minuutjes zodat je champignons niet aan de bodem blijven plakken. Champignons zijn klaar wanneer ze donker gekleurd zijn en in een laagje vocht liggen. Laat ze dan afkoelen. 
  6. Was de paksoi. Snij deze daarna in ongeveer gelijke stukken. Snij zowel het witte stuk als de bladeren. Bak eerst de witte stukken paksoi een halve minuut op hoge warmtebron in olijfolie of roomboter. Voeg daarna de groene stukken ook toe. Na ongeveer 1 minuut is de paksoi klaar. 
  7. Roer alle ingrediënten door elkaar. Voeg als laatst de feta blokjes naar smaak toe.