Keto recept kip met paksoi en rodekool
Ketogene Kipdrumsticks met Roergebakken Groentenmix en optioneel Italiaanse Kaasblokjes
(Voor 4 personen)
Ingrediënten:
Voor de kipdrumsticks:
- 12 kipdrumsticks (ca. 1,2 kg)
- 4 el extra vierge biologische olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 tl geraspte gember
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl kurkuma
- Zout en peper naar smaak
Voor de groenten:
- 300 g rode kool, fijngehakt
- 200 g groene bladgroenten (bijv. paksoi of spinazie), grof gesneden
- 200 g shiitake-paddenstoelen, in plakjes
- 150 g witte Italiaanse kaasblokjes (optioneel)
- 2 el kokosolie (biologisch)
- snufje zout
- 2 tl sesamzaadjes (optioneel)
Bereidingswijze:
Kipdrumsticks kruiden en bakken:
- Wrijf de kipdrumsticks in met de extra vierge biologische olijfolie, knoflook, gember, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper.
- Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kipdrumsticks toe. Bak ze rondom bruin.
- Zet het vuur lager, dek de pan af en laat de kip 20-25 minuten sudderen tot ze gaar en sappig zijn.
Groenten roerbakken:
- Verhit de kokosolie in een tweede koekenpan op hoog vuur. Voeg de shiitake-paddenstoelen toe en bak kort tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg de rode kool toe en roerbak 4-5 minuten.
- Voeg de groene bladgroenten toe en roerbak nog 2-3 minuten.
- Besprenkel de groenten met sojasaus of tamari en roer goed door. Voeg eventueel sesamzaadjes toe voor extra smaak.
- Voeg de witte Italiaanse kaasblokjes op het einde toe en roer voorzichtig om ze op te warmen zonder te laten smelten. (optioneel)
- alternatief voor de kaasblokjes: om de groenteschotel wat smeuiger te maken, kun je er wat volvette roomkaas, of creme fresh met wat knoflook doorheen roeren.
Serveren:
- Serveer de gekruide kipdrumsticks met de roergebakken groentenmix en de kaasblokjes. Garneer met extra sesamzaadjes indien gewenst.