Keto recept kip met paksoi en rodekool

Ketogene Kipdrumsticks met Roergebakken Groentenmix en optioneel Italiaanse Kaasblokjes
(Voor 4 personen)

Ingrediënten:

Voor de kipdrumsticks:

  • 12 kipdrumsticks (ca. 1,2 kg)
  • 4 el extra vierge biologische olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl geraspte gember
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl kurkuma
  • Zout en peper naar smaak

Voor de groenten:

  • 300 g rode kool, fijngehakt
  • 200 g groene bladgroenten (bijv. paksoi of spinazie), grof gesneden
  • 200 g shiitake-paddenstoelen, in plakjes
  • 150 g witte Italiaanse kaasblokjes (optioneel)
  • 2 el kokosolie (biologisch)
  • snufje zout
  • 2 tl sesamzaadjes (optioneel)



Bereidingswijze:

Kipdrumsticks kruiden en bakken:

  • Wrijf de kipdrumsticks in met de extra vierge biologische olijfolie, knoflook, gember, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kipdrumsticks toe. Bak ze rondom bruin.
  • Zet het vuur lager, dek de pan af en laat de kip 20-25 minuten sudderen tot ze gaar en sappig zijn.

Groenten roerbakken:

  • Verhit de kokosolie in een tweede koekenpan op hoog vuur. Voeg de shiitake-paddenstoelen toe en bak kort tot ze lichtbruin zijn.
  • Voeg de rode kool toe en roerbak 4-5 minuten.
  • Voeg de groene bladgroenten toe en roerbak nog 2-3 minuten.
  • Besprenkel de groenten met sojasaus of tamari en roer goed door. Voeg eventueel sesamzaadjes toe voor extra smaak.
  • Voeg de witte Italiaanse kaasblokjes op het einde toe en roer voorzichtig om ze op te warmen zonder te laten smelten. (optioneel) 
  • alternatief voor de kaasblokjes: om de groenteschotel wat smeuiger te maken, kun je er wat volvette roomkaas, of creme fresh met wat knoflook doorheen roeren.  

Serveren:

  • Serveer de gekruide kipdrumsticks met de roergebakken groentenmix en de kaasblokjes. Garneer met extra sesamzaadjes indien gewenst.